Mikko Lehtinen reilusti avointa ajattelua.. ja hieman umpimielistä seassa

Poliitiikkafanin mediablogia

Politiikan seuraaminen on inspiroiva harrastus ja hämmentävä elämäntapa. Tähän johtopäätökseen tulen nyt viiden vuoden jälkeen minkä olen lähes päivittäin "jättänyt urheilusivut väliin" ja maiskutellut kotimaista- ja kansainvälistä tiedonvälitystä. Lisäksi seuraan twitterissä, facessa ja täällä Puheenvuorossa päättäjien linjauksia, "virtauksia ja tuulen voimakkuuksia".

Viikonloppu-Hesari on aivan loistava, kuukausiliitteineen. Saarikoskien loistavat raportit rapakon takaa avaavat sitä menoa siellä. Henkilökuvat ja haastattelut antavat laajempaa kuvaa EU- ja kotimaan toimijoiden ajattelusta. Kiitos näistä - jatkakaa samalla linjalla. 

Pääkanavan yhteiskunnalliseen mediankulutukseen tuo mielestäni kuitenkin YLE. Juurikin tuo, nyt läpivalaisussa ja kiirastulessa hiillostettu uutis- ja ajankohtaistoimituksen sisältö. Väistämättä asetun kannattamaan YLE:n omaa julkista keskustelua ja päätöksenteon, journalististen prosessien avaamista. Avoimuudesta ei voi olla mitään haittaa. Kiitos siitä - vahvemman Ylen puolesta!

Politiikan seuraamiseen palatakseni, niin rohkenen väittää, että ilman Yleä olisi lähes mahdotonta saada edes puolta siitä sisällöstä, mitä Ylen radio-, tv- areena-, ja nettipalveluiden kautta on saatavilla.

On mitä mainioinpia ohjelmia arkisin radiosta kuunnella töitä tehdessä esim. Ykkösaamu, Ajantasa, Politiikkaradio, Leikola ja Lähde, Kalle Haatanen, Brysselin kone, Pyöreä pöytä, Laajakulma, Mikä maksaa yms.

Tv:n puolella tietysti esim. A-Studio, A-Teema ja Eduskunnan kyselytunnit.

Vaikea kuvitella, että kaupalliset radio- tai tv-kanavat kykenisivät tuottamaan mitään vastaavaa. No mieleen tulee Enbuske, Veitola ja Salminen.

Pitäkää YLE kansakunnan yhteiskunnallisesta sivistyksestä ja keskustelusta huolta jatkossakin. Kiitos.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Hesarin ja Ylen agenda kaikesta päätellen hivelee omaa poliittista ajatusmaailmaasi. Mukavaa että sinulla on kivaa.

Käyttäjän MikkoLehtinen1 kuva
Mikko Lehtinen

Kyllä pidän laatujournalismista. Suorastaan inhoan vale- ja vihamediaa!

Toimituksen poiminnat