Mikko Lehtinen reilusti avointa ajattelua.. ja hieman umpimielistä seassa

Tulee mielenkiintoinen PS pj. kamppailu

Meille politiikkafaneille ja hc seuraajille, tämä kevät on mielenkiintoista aikaa, eikä vähiten sentähden, että PS tulee näkemään ensimmäisen todellisen pj kamppailun, huipentuen kesäkuun puoluekokoukseen.

Tänään varmistui, että Jussi Halla-aho haastaa Sampo Terhon. JHA julkaisi You Tubessa n. 18 min. videon teemaan liittyen. Video oli varsin vahva paalutus Halla-aholta. Hän iski suoraan Soinin 20-vuotiseen haastamattomaan johtajakauteen, todeten, ettei "tällainen tilanne ole terve...", siis ettei kahteenkymmeneen vuoteen johtaja saa vakavastiotettavaa haastajaa. Siitä olen, harvinaista kyllä  - JHA:n kanssa samaa mieltä. 

Samaa mieltä tohtori Halla-ahon kanssa olen myös siitä, ettei "puolue saa pyöriä yhden ihmisen ympärillä...", kuten myös siitä yleisestä demokratian periaatteesta, että "on tärkeää, että puoluejohto joutuu pelkäämään asemansa puolesta..." 

Jussin populismi tuli esiin tyypillisessä me vastaan muut vastakkainasettelusta, kuten: "Media ja muut puolueet ovat haukkuneet perussuomalaisia vaalilupausten syömisestä..." - siis Jussi, ihan oikeesti "HAUKKUNEET.." ???

Toinen käsittämätön kommentti oli, "Media ja muut puolueet eivät halua perussuomalaisille hyvää..." - "EIVÄT HALUA... HYVÄÄ.." Menikö Jussi salaliitto-teoriaan puolelle???

Meppi Halla-aho on varmasti väkevä ehdokas PS johtoon, itse voisin lyödä pienen summan vetoa hänen puolestaan, niin vahvalta hänen kokonaispuhuttelunsa PS jäsenille varmasti oli. Varsinkin, mikäli Le Pen voittaa Ranskan vaalit, noste yltänee pohjolaan asti.

JHA itse summasi omaa politiikan teko periaatettaan: "Tärkeintä on olla uskollinen omalle linjalle.." Veikkaan, että Jussi varmasti on, senhän paljasti jo tuo 18 min. Jussi mainitsi siinä sanat - maahanmuutto, - siirtolaisuus ja - turvapaikanhakija, jossain sanamuodossa yhteensä  kymmenen kertaa...

Sanat, - vihollinen - vain yhden kerran, - vastustaja -  kaksi kertaa, - Media - kuusi kertaa, - hillotolppa -  kerran sekä tärkeimpänä tietysti - perintöprinssi- yhden kerran...

Sipilälle ja Orpolle vaan terveisiä, että elämme vakavia aikoja, sillä ihmiset eivät jaksa aina noita samoja naamoja...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jussin populismi tuli esiin tyypillisessä me vastaan muut vastakkainasettelusta"
********************************************************************

Totta kai, mutta ehket ymmärrä että tuo on juuri se millä ns. "jytky ensimmäinen" tapahtui. Yksi tehokkaimmista keinoista saada suosiota mikäli sinulla on medianäkyvyyttä.

Tehokasta on mikäli pystyy median/somen kautta kansalaisille tarjoamaan asetelman/mielikuvan jossa on vaihtoehto (mieluusti ainut verrattuna muihin) ja "nuo kaikki muut puolueet ovat meitä vastaan" ja/tai "mediakin on meitä vastaan" tai mitä tahansa, jossa about pakotetaan ihmiset valitsemaan puolensa. Kuva jossa ei olekaan runsaasti eri puolueita eri vaihtoehtoina ja "me" siinä samassa, vaan on luotu kuva "ne muut puolueet" ja "me" ainoana vaihtoehtona. Hyvin tehokasta mikäli tarpeeksi monet saadaan uskomaan tuohon.

Ainut vaihtoehto/muutos (plus uhkakuvat, joille esiintyy ratkaisuna) on mainio keino saada suuri osa ihmisistä omalle puolelle, vaikka vielä suurempi osa olisi eri mieltä. Toiminut esim. monissa Euroopan maissa varsin mainiosti ja toimi mm. "jytky ensimmäisen" aikana. En näe syytä miksei toimisi jatkossakin mikäli osaavat median kautta klaarata vastakkainasettelun ja esittävät itsensä vaihtoehtona/muutoksena uuden ja suositun puheenjohtajan myötä. Syntipukiksi vaikka Soini, jos ei muuta. Ultimate nöyryytys samalla Soinille.
*****************************************************************

"Sipilälle ja Orpolle vaan terveisiä, että elämme vakavia aikoja, sillä ihmiset eivät jaksa aina noita samoja naamoja..."
No sehän se pulma muille puolueille onkin.... ihmisillä Suomessa menee huonosti (ainakin monet ihmiset itse niin kokevat)... ja kaipaavat muutosta. Juuri kun protesti saatiin kahlittua Soinin hallitukseen menon jälkeen (lukuisien petyttyä perussuomalaisiin), uhkaa Halla-Aho saada toiveet muutoksesta uudelleen aikaan.... seurauksena hyvin mahdollisesti hallituksen kaatuminen (good bye monet hallituksen päätökset...) ja seurauksena myös sama mikä muualla Euroopassa on tosiasia eli suht voimakas kansallismielinen, EU/euro-vastainen, maahanmuuttokriittinen puolue.

Epäilen että monet perussuomalaisten ja Soinin vastustajat jäävät vielä kaiholla muistelemaan Soinin aikoja.

Käyttäjän MikkoLehtinen1 kuva
Mikko Lehtinen

Juu, samaa veikkaan minäkin, siis että Soinin arvo nousee PS:n aktiivien silmissä seuraavien vuosien aikana. Varsinkin mikäli puolue ajautuu asemaan, missä muut puoleet kategorisesti kieltäytyvät hallitusyhteistyöstä sen johdon kanssa...

Toimituksen poiminnat