Mikko Lehtinen reilusti avointa ajattelua.. ja hieman umpimielistä seassa

Onnea Suomalainen kansanvalta, onnea PS!

Tänään se sitten tapahtui, se mitä Perussuomalaisten yli puoli miljoonaa äänestäjää ovat odottaneet jo neljä vuotta. Nyt hallitusvastuu kutsuu Soinia, J. Niinistöä, Terhoa ja Hanna Mäntylää.

Tästä heti, vilpittömästi onnittelut puolueelle! Onnittelut myös heidän äänestäjilleen, joita tosiaan löytyy kaikkialta laajalta, taajalta suomineidon varren mitalta.

Vaikken ole vielä koskaan ollut PS:n äänestäjä, olen iloinen, että demokratia toteutui; kaksissa peräkkäisessä eduskuntavaalissa, yhteensä pitkälti yli miljoona ääntä. Olisin ollut todella pettynyt kansanvallan ja tämän monipuoluemallin demokraattiseen toteutumiseen, mikäli PS olisi jälleen jäänyt sinne mukavuusalueelleen, eli oppositioon.

Yritän edelleen säilyttää uskoni demokratiaan, lahjomattomaan, valaistuun, avoimeen äänestysjärjestelmään, jolloin aina toivon, edistän ja rukoilen kykyä, keskustelua ja rohkeutta kaikessa luoda koalitiot isänmaan etuja ajamaan.

Äänestämisellä pitäisi olla merkitystä, vaaleissa voittamisella ja häviämisellä pitäisi olla yhteys seuraavaan hallituskauteen. Voittaminen pitää olla vaalittu, kunnioitettu, arvostettu lainalaisuus ja nyt se parhaiten toteutuu. 

RKP ja Haglund juputti turhaan, kun nyt jo ylipitkäksi venähtänyt hallitustaival, siis melkein 40 vuotta katkesi. On myös demokratian kautta jopa kohtuutonta, että joku puolue sopii kaikkiin hallituksiin, ohjelmiin ja edustaa kaikkea ja kaikkia. 

SDP muodostaa opposition selkärangan, enkä nyt tarkoita Rinnettä, sillä luulen, että Jutta on jo aloittanut kampanjan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Hieno analyysi Mikolta, ilman katkeruutta. Joku vielä ajatteli punamultaa umpiporvarillisen vaalituloksen jälkeen, minkä takia? Kuten Kalle Isokallio totesi jälkiviisaissa olisi petos porvarilliselta puolueelta lähteä johonkin menneisyyden punamultavirittelyihin.

Toimituksen poiminnat